Всички бързи кредити с лошо ЦКР – видове кредитни продукти, условия и срокове за кандидатстване

4.8/5 - (15 оценили)

Търсите информация относно всички бързи кредити с лошо ЦКР?

Наложило ви се е да изтеглите кредит в момент на нужда, но поради едни или други обстоятелства сте спрели да плащате или сте започнали да закъснявате с вноските. Това неминуемо ще доведе до влошаване на вашето кредитно досие в Централния кредитен регистър (ЦКР), което трудно се заличава и ще ви създаде проблеми в случай, че в бъдеще ще имате необходимост отново да вземете пари назаем.

ЦКР е съкращение, което идва от Централен кредитен регистър. Мястото, където се съхраняват всички данни за финансовото минало на потребителя (да, в това число и за вас). Данни за това как сте се справяли с финансите си досега, имате ли настоящи задължения, просрочени ли са те и т.н. На база на тази информация кредиторите решават дали ще ви отпуснат кредит или не.

Какво следва, ако имате лошо ЦКР?

Има решение на проблема! Именно за потребители с лоша кредитна история са създадени офертите за кредити с лошо ЦКР. Благодарение на тях и въпреки някои финансови грешки, които сте допускали в миналото, ще имате възможността да получите необходимия заем.

Небанковите финансови институции предлагат различни кредитни продукти, които са разработени спрямо нуждите на потребителите. Нека се запознаем с различните възможности, условията за кандидатстване и сроковете, които тези институции предлагат.

losho-ckr

Какво е бърз кредит?

Бързият кредит е форма за получаване на допълнителни пари, независимо от предназначението им. Както името им подсказва, са краткосрочни и обикновено можете да бъдете одобрени в много кратък срок – често в рамките на един ден или дори няколко часа. Подходящи са за моментите, когато ви трябват спешно пари или имате непредвидени разходи. Обикновено се използват за по-малки суми и имат сравнително кратко време за погасяване, например 12 или 24 месеца.

Много хора вероятно се чудят дали бързите кредити са сигурен продукт, тъй като се предлагат от небанкови компании. Няма категоричен отговор на този въпрос, защото всичко зависи от кого заемате. Регистрираните небанкови финансови институции в България са под надзора на БНБ. Ако се възползвате от предложението на доказани фирми, то тези бързи кредити са максимално сигурни. Друга е ситуацията обаче със случайни оферти, често предлагани от частни лица или съмнителни фирми. В тази ситуация трябва да сте изключително внимателни и предпазливи.

Характеристики на бързите кредити

  1. Краткосрочност: кратък срок на погасяване, който най-често варира от няколко месеца до година или две.
  2. Онлайн процедура: много небанковите финансови институции предлагат кандидатстване и одобрение онлайн, което значително ви улеснява и ви спестява време.
  3. Минимални изисквания: за разлика от традиционните банкови заеми, бързите кредити обикновено имат по-малко изисквания към кандидатите, като документация или проверка на кредитната история.
  4. Малки суми: тъй като те са предназначени за спешни случаи, парите, които можете да вземете, са обикновено по-малко.

За колко време получавате одобрение?

Когато става въпрос за бързи кредити, обичайно сте одобрени в рамките на няколко минути или ден. Много кредитори предлагат моментално онлайн одобрение, което е удобно, когато парите са ви нужни възможно най-скоро.


Видове бързи кредити, според начина на изплащане

В зависимост от начина на изплащане има два вида бързи кредити:

  • Бързи кредити на вноски – този вид кредит се характеризира обикновено с по-голяма сума и срок за изплащане. При него задължително се съставя предварителен погасителен план по месеци, който ви дава яснота кога и по колко точно трябва да плащате. Има компании, които могат да ви предоставят възможността да погасявате бързия си кредит на седмични, десетдневни или двуседмични вноски. Важно е да изберете вида и размера на вноската, който отговаря на възможностите ви, за да не допускате нежелани просрочия и забавяния. Този вид заеми се отпускат за суми между 500 и 10 000 лв.
  • Бързи кредити до заплата – този вид кредит е най-краткосрочният на пазара у нас, към момента. Както подсказва името му, той се погасява в периода от „заплата до заплата“. В последните години набира все по-голяма популярност и все повече компании започват да го предлагат. При него погасяването на задължението е еднократно и обикновено не се изисква погасителен план. Този кредит е доста удобен, но трябва да бъдете изключително внимателни с него и да не допускате забавяне по изплащането. Такъв кредит е „Първи безлихвен кредит“, „Кредит до заплата“ , „Кредит с 0% лихва“.

Видове кредити, според начина на кандидатстване

Бързият кредит се различава и по условията за кандидатстване и одобрение

  • В офис – изисква се да посетите удобен за вас офис на компанията, където да подадете заявление за кредит. То се разглежда обикновено за няколко минути и при одобрение можете да подпишете договорна документация там на място. След това компанията превежда парите по банковата ви сметка или по друг начин, ако предлага алтернатива като изплащане в брой, превод на Изи Пей каса и т.н.
  • Онлайн – през сайта на компанията кредитор или през нейно мобилно приложение. Повечето компании, които могат да ви предложат подобен тип кандидатстване ще изискват от вас задължително да разполагате с имейл адрес и мобилен телефон, както и добра интернет връзка. Процесът изисква предоставяне на лични данни в определена платформа.

Вземи бърз кредит, ако имаш лошо ЦКР


Дали ще се спрете на бърз кредит до заплата или на вноски, дали ще кандидатствате онлайн, по телефона, или ще посетите офис на кредитора, зависи изцяло от вашите текущи нужди и предпочитания. Най-важното е да се запознаете с всички условия и да си изясните всички въпроси предварително. Така ще можете да изберете най-правилния за вас продукт.

Related posts

Телефон на изплащане с лошо ЦКР

valya

Кредит до 500 лв. с лошо ЦКР

valya

Кредит до 400 лв с лошо ЦКР

valya