Обединяване на кредити с лошо ЦКР

5/5 - (1 оценили)

Как да обедините кредитите си, ако ЦКР-то е лошо?

Имате няколко кредита, допускали сте просрочия и искате да ги обедините в един, за да намалите разходите си? Много правилно решение! Важно условие, обаче е тези кредити да са обслужвани редовно. При наличие на просрочия осъществяването на подобно намерение е трудно.


Ако все пак има някакви закъснения в обслужването на кредитите е важно да се уточни какви са те като размер и брой дни. Когато става въпрос за текущо просрочие, което не е надвишило 30 дни, то същото може да бъде обяснено и няма да представлява непреодолима пречка за отпускане на искания кредит.

Когато говорим за просрочия над 30 дни и за суми на просрочието над 200-300 лв., тогава се появяват и затрудненията. Единствено ако има обективна причина за подобно просрочие, новата банка би приела да отпусне кредит, но при редица условия. Първо трябва да се докаже, че просрочието е инцидентно или в резултат на конкретна обективна причина.

Също така, при евентуално одобрение на финансиране ще бъдат поставени и допълнителни условия, които в известна степен да може да защитят банката. Възможно е да бъде потърсен поръчител, обезпечение или блокиране на 3 месечни погасителни вноски по сметката с цел погасяване на евентуално просрочие.

Друга възможност е да се обърнете към фирма за бързи кредити, които не обследват кредитната история. Кредитът се отпуска само на база на предоставеното обезпечение без да се разглежда ЦКР. Лихвите са по-високи, но се допуска финансиране при лоша кредитна история.

losho-ckr

Все пак към която и възможност да се насочите предварително обмислете добре предложенията на финансовите институции. Не е въпросът да вземете нов кредит, а да постигнете по-ниски разходи по кредита.

КАКВО Е ОБЕДИНЯВАНЕ НА КРЕДИТИ

Това е финансов инструмент, който ви дава възможност да изтеглите заем с по-висок размер, за да изплатите няколко по-малки, с което ще облекчите месечните плащания. Търсейки оферти от различните компании, може да срещнете термини като „сливане”, „рефинансиране” или „консолидиране”, но целта на този вид услуга е намаляне на вноската по плащанията, както и крайната сума, която ще върнете.

ОБЕДИНЯВАНЕ НА ЛОШИ КРЕДИТИ

В случай, че целите обединяване на лоши кредити, то директно се обърнете към кредитни компании финансиращи без да разглеждат кредитното ви досие. Проучете кои фирми предоставят подобни кредити и отправете запитване към тях. Така няма да загубите ценно време в подаване на документи, чакане на отговор и в крайна сметка да получите отказ.

Независимо, че искате да получите кредит, за да погасите и обедините лоши кредити, може да водите разговори с финансовите институции за предоставяне на по-изгодни ценови условия. Все пак целта Ви е да получите кредит при благоприятни условия. Така, че не се колебайте да преговаряте.

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА

Основното предимство при обединяването на заеми е възможността да облекчите вашия бюджет. Ще плащате само една месечна вноска, което ще се отрази положително на финансовото ви състояние, освен това ще спазвате само една падежна дата.


СЪВЕТИ ПРИ ОБЕДИНЯВАНЕ НА КРЕДИТИ

Когато решите да обедините дълговете си в едно е добре да обърнете внимание на някои важни неща:

  • Изчислете общата сумата на задълженията си – изискайте от кредиторите си актуална информация относно дължимите суми, за да имате представа колко пари ще ви бъдат необходими при обединяването;
  • Решете каква е вашата цел – да намалите размера на месечната вноска или времето за изплащане. Ако искате да намалите вноската, ще увеличите периода, а за по-кратък срок,  ще плащате по-висока сума всеки месец;
  • Помислите дали ще ви бъдат необходими свободни средства, с които да разполагате. В този случай ще заявите по-висока сума от нужната за погасяванена дълговете ви;
  • Вземете оферти от няколко компании – важно е да се запознаете много добре с различните условия – размер на вноската, вида на лихвата, срокът за изплащане, има ли допълнителни такси.

Вземи бърз кредит, ако имаш лошо ЦКР


Винаги преди да подпишете какъвто и да е документ прочетете внимателно при какви условия ще бъдете кредитирани. Ако някое от поставените условия ви притеснява  не прибягвайте към теглене на кредита, тъй като може да се окажете в още по-неизгодна позиция. Обмислете добре, преценете възможностите си, след което може да подпишете договора за кредит.

След като преминете през тези стъпки и проверите внимателно дали всички клаузи в договора отговарят на вашите изисквания, може спокойно да преминете към обединяване на вашите заеми.


Съветваме ви след процедурата да се въздържате от тегленето на нови заеми, докато не изплатите текущия.

Related posts

Кредити за пенсионери с лошо ЦКР

valya

Банки обединяващи кредити с лошо ЦКР

valya

Кола на лизингс лошо ЦКР

valya