Стоки на изплащане с лошо ЦКР

4.9/5 - (15 оценили)

Как да вземете стоки на изплащане с лошо ЦКР?

Подтиквани от нужда или емоция, желаем да си купим продукти, които не можем да си позволим на момента. В тази ситуация много финансови институции и магазини предлагат различни видове стокови кредити, с които да си осигурим желаната покупка. Това е вид потребителски заем, който банките и небанковите компании предлагат.


Закупуването на стоки на кредит е огромен бизнес, който съществува едва ли не откакто ги има и големите търговски вериги. Макар понякога това действително да е полезна опция за потребителите, е много важно те да са наясно с някои от капаните, които този тип финансиране крие.  

Предназначение на стоковите кредити

Те се използват за покупка на електроуреди, мобилни телефони, компютри, мебели, цялостно обзавеждане и други. Ако желаете да закупите някакъв продукт, но нямате средства, стоковият кредит е едно от решенията. Това е целеви заем, като сумата се отпуска за закупуването на конкретна стока. Обикновено той е краткосрочен и може да се предлага с или без оскъпяване.

losho-ckr

Безлихвени стокови кредити

Определени стоки се предлагат на изплащане без оскъпяване. Трябва да знаете, че безлихвените кредити могат да бъдат подвеждащи, тъй като имат определени условия, които трябва да бъдат изпълнени или при нарушаването им изплащате стандартен кредит. При разсроченото плащане производителите или продавачите компенсират кредиторите. Ако решите да се възползвате от такава оферта, обърнете внимание дали крайната сума на всички вноски съвпада с цената на стоката, както и дали има допълнителни фиксирани такси към месечните вноски.

Дори да бързате с покупката, не взимайте необмислени решения. Обърнете внимание на ГПР, който ще ви покаже колко точно ще платите – такси, комисионни и разходи по обслужването на дълга, освен лихвата.

Онлайн стокови кредити

Много фирми за бързи кредити и банки предлагат на своите клиенти лесна и удобна инфраструктура по интернет. Потребителите вече могат лесно и бързо да проверят актуалните предложения за кредити. Няма нужда да напускате дома си. Просто посетете уебсайта на кредитора и проверете кои са най-изгодните условия за вас. Ако желаете да ползвате онлайн стоков кредит, може да проверите чрез предоставения на уебсайта калкулатор колко точно е ГПР по кредита.

Когато кандидатствате за онлайн заем трябва да попълните формуляра, който кредиторът е оставил на уебсайта. Ще трябва да предоставите личните си данни, които ще бъдат съхранявани строго конфиденциално според законовите разпоредби. Освен това е необходимо да имате издадена дебитна или кредитна карта от банка, тъй като средствата по заема ще пристигнат по нея.


Изплащане на стоки с месечна вноска от търговските вериги (на лизинг)

Търговските вериги улесняват клиентите си с отпускането на стоков кредит, за да могат да продадат по-лесно стоките си. В тези лизингови кредити обикновено не се начислява почти никакъв лихвен процент, тъй като това би възпрепятствало продажбата на техните артикули. Поради това търговските хипермаркети сключват партньорски договори с банките, като лихвите по средствата се поемат от самите тях, а потребителите плащат минимална или никаква лихва.

Това съвсем не означава, че търговците не включват разходите си по обслужването на тези кредити в общата цена на стоките. Поради тази причина голяма част от стоките се продават на по-ниски цени, ако бъдат изплатени наведнъж. Въпреки че цените на етикетите не указват тази подробност, повечето търговци прилагат тази политика. Тази възможност е отличен начин да закупите желаната стока без предварителна подготовка. Така имате шанс бързо да реагирате в случай на изгодна промоция, която скоро ще приключи.

Своевременното погасяване на стоковия кредит е добър начин да подобрите кредитната си история

Размерът на кредита обикновено е доста малък. Ето защо изискванията на финансовите институции не са толкова строги, колкото при кандидатстването за потребителски кредит например. В повечето случаи те не проверяват нито дали имате трудов договор, нито какви са доходите ви.  

Одобрението е по-лесно, а предвид по-малките месечни вноски – погасяването също. Ако погасите всичките си вноски навреме, ще подобрите кредитната си история. Това би могло да ви е от полза, ако някой ден решите да вземете по-голям заем, той ще е при по-изгодни условия. 

Това, обаче е нож с две остриета. Ако не сте сигурни, че можете да плащате навреме задълженията си по кредита, по-добре изобщо не го взимайте. Това може да се отрази негативно на вашия кредитен рейтинг.

Сравнете условията на конкурентите

Когато взимате стоки на изплащане винаги сравнявайте различните предложения на пазара, възможно е да откриете изгодни сделки с по-ниски лихвени проценти и по-добри условия за изплащане.

Кандидатствайте при кредитната институция, която ви предлага най-ниска цена и не забравяйте да проверите дали сумата, под която се подписвате, е тази, която са ви обещали. 

Следете за сезонни и празнични намаления. Това може да бъде отличен момент да закупите стоки на изплащане на по-изгодни цени.

Още един съвет – проверете какви са промоциите в магазина. Обикновено опцията за безлихвен кредит за даден продукт важи само при конкретна кредитна институция, която има специално споразумение с магазина. 

Внимавайте за скрити такси

Преди да подпишете договора за лизинг, прочетете внимателно условията. Внимавайте за скрити такси, които могат да направят стоките на изплащане по-скъпи от очакваното.

Вземи бърз кредит, ако имаш лошо ЦКР


Прочетете внимателно договора за лизинг

Най-големият плюс на кредита за покупка на стока е, че всичко става бързо и лесно. Минусът е, че обикновено не ви остава време да прочетете внимателно многото страници, които набързо подписвате, докато сте все още в магазина. 

Не забравяйте, че имате 14 дни да преосмислите и евентуално да се откажете, като можете да върнете стоката или да я заплатите по друг начин. Прекратяването на кредита в този срок е безплатно. 

Закупуването на стоки на лизинг е просто и удобно решение и може да ви улесни в много ситуации. Но точно, защото всичко се случва бързо и лесно, трябва да обърнете специално внимание на някои детайли. Те правят разликата между добрата и лошата сделка. 

Related posts

Лошо ЦКР проверка

valya

Райфайзенбанк – кредит с лошо ЦКР

valya

Кредит от банка с лошо ЦКР

valya